Osteopatia

Hoidan lasten, nuorten ja aikuisten sekä ikääntyneiden ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Suurin osa asiakkaistani kärsii toistuvista ja epämääräisistä nivel- tai lihasperäisistä vaivoista. Näitä ovat mm. selkä- ja niskakipu, jalkaterän- ja nilkan ongelmat, kuten plantaarifaskiitti ja nilkan nyrjähdysvammojen kuntoutus. Myös nivelten kulumasta aiheutuvissa ongelmissa osteopatialla voidaan vähentää kipua ja parantaa toimintakykyä.

Yksi tärkeimmistä periaatteistani on kuunteleminen, läsnäolo ja yksillöllinen hoito. Jokainen ihminen on erilainen – ja siten on jokainen hoitokin!

Hoitoni perustuvat viimeisimpään tutkimustietoon, joista sovellan tilanteen mukaan.

Tervetuloa vastaanotolleni! 

Vastaanotolla

Vastaanottotilanne alkaa asiakkaan kuuntelemisella, haluan kuulla tarinan siitä mistä, miten ja milloin kipu tai ongelma alkoivat. Tarvittaessa käymme yhdessä läpi asiakkaan mukanaan tuomia lääketieteellisiä dokumentteja, kuten lääkärin tutkimustuloksia, röntgen- ja/tai magneettikuvien lausuntoja (eivät ole pakollisia).

Alkuhaastattelun jälkeen teen asiakkaalle perustutkimuksen oirekuvan perusteella. Lisäksi pyydän tekemään tiettyjä liikkeitä, jotta saan kuvan kehon aktiivisesta toimintakyvystä. Tutkimuksien perusteella tehdään suunnitelma miten edetään kohti tavoitteita. Ohjaan myös tarpeen ja asiakkaan halun mukaan ns. toiminnallisia perusliikkeitä, joita pystyy tekemään kotona.

Pitkittynyt selkäkipu ja sen hoitaminen

Alla oleva englanninkielinen video kannattaa katsoa, jos kärsit pitkittyneestä ja toistuvasta selkäkivusta. Videossa kerrotaan selkäkivun modernista lähestymistavasta nimeltään Cognitive Functional Therapy eli CFT:stä mielenkiintoisten tapausesimerkkien avulla. 

 

Anna-Marin selkäkipu

Seuraavassa tapausesimerkissä asiakkaallani Annamarilla on vuosia kestänyt selkäkipu, jossa saatiin loistavia tuloksia CFT -menetelmää hyödyntäen. Annamari sai selkäkipunsa omaan hallintaan 3 kk ja viiden käyntikerran jälkeen.

Alla olevassa videossa kuvataan pitkäaikaista selkäkipua kokeneen Anna-Marin selän taivuttamista eteenpäin. Hän ei ollut uskaltanut taivuttaa selkäänsä vuosiin, koska hän pelkäsi sen menevän ”rikki” ja välilevyjen pullistuvan . Pelkotila selän hajoamisesta sai aikaan kivuntunteen jo pienestä selän liikkeestä eteenpäin.

Ensimmäisellä kerralla kerroin Anna-Marille uusinta tietoa selkäkivusta ja siitä, että selkä tarvitsee taivuttelua pysyäkseen terveenä ja toimintakuntoisena. Jo toisella tapaamiskerralla Anna-Mari taivutti selkäänsä eteenpäin ilman kipua täyteen liikelaajuuteen asti.

Lue lisää >> täällä miten Anna-Marin selkäkivulle lopulta kävi.