OSTEOPATIAA HELSINGISSÄ KAMPPI, PALOHEINÄ

Osteopatia on manuaalista eli käsin tehtävää hoitoa. Osteopaatti on toiminnallisten kiputilojen tutkimisen ja hoidon asiantuntija, joka auttaa asiakasta edistämään ja ylläpitämään terveyttään ennaltaehkäisevästi ja ohjaavasti. Osteopaattinen hoito on suostuttelevaa ja kivutonta.

Osteopaattinen hoito lähtee liikkeelle asiakkaan kertomasta tarinasta, jota seuraa kehon toiminnallinen tutkiminen. Osteopaatti huomio hoidossaan muiden lääketieteellisten tekijöiden vaikutukset ja tulkitsee esimerkiksi röntgen- tai magneettikuvien lausuntoja. Osteopaatti tarkastelee ihmistä kokonaisuutena huomioi ja arvioi oirekuvaan mahdollisesti vaikuttavia psykososiaalisia tekijöitä. 

Varsinainen hoidon lisäksi osteopaatin kanssa arvioidaan millaisia toiminnallisia harjoitteita tai ohjausta kunkin asikkaan kohdalla olisi hyvä tehdä. Toisinaan hoitotilanne voi pitää sisällään pelkästään toiminnallista ohjaamista, jolloin osteopaatti arvioi sitä miten asiakkaan perusliikkuminen arjessa voi vaikuttaa ja ylläpitää oireita. Kokonaisarvion mukaan lähdetään työstämään uusia ja edullisempia liikemalleja arkielämään.