Tietoa

Yleisimmät kysymykset osteopatiasta

Milloin minun kannattaa varata aika vastaanotollesi?

Yleisimpiä syitä hakeutua vastaanotolleni ovat erilaiset kiputilat ja kehon jumit ja jäykkyyden tuntemukset.

Usein minulle varataan aika elämää haittaavan kivun takia. Tyypillisiä syitä ovat kiputilat, jotka haittaava työssä, kuntosaliliikkeissä, jumppatunnilla, crossfitissa, juoksussa, kävelyssä tai muussa liikunnassa. Lue lisää minusta täällä.

Otanko lääkärilausuntoja mukaan?

Osteopaatin vastaanotolle voi ja kannattaa ottaa mukaan lääkärinlausunnot.

Osaan selittää sinulle selkokielellä mitä tarkoittavat magneetti- tai röntgenlausuntojen sanat ja niiden merkitystä kiputilaasi liittyen. Toisaalta voimme edetä myös ilman niitä vallan mainiosti. Hoitoon tuloa varten ei tarvitse olla lääkärin lähetettä.

Mitä puen päälle? Onko pakko riisuutua?

Vastaanotolla ei tarvitse riisuutua alusvaatteille, vaan tutkimukset ja käsittely voidaan tehdä vaatteiden läpi. Voit halutessasi ottaa mukaan joustavan asun, joka taipuu mukavasti.

Onko käsittely kivuliasta?

Käytettävät tekniikat ovat kivuttomia. Voit siis tulla paikalle vaikka kipu olisi kovaa tai pohdit voiko kukaan edes koskea sinuun.

Miten pääsen paikalle?

Vastaanotto sijaitsee Metsälässä R5 Athletics & Health kuntosali- ja terveyspalveluiden tiloissa osoitteessa Läkkisepäntie 11 A. Talon pihassa tai kadulla on 2 h parkkikiekkopaikkoja. Sisälle taloon johtaa portaat, joiden yläpäässä löydät odotustilaan ohjaavat kyltit. HSL:n linja-autot kulkevat Tuusulanväylää ja Metsäläntietä pitkin. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 150 m päässä. Käpylän juna-asemalta kävellen paikalle kestää noin 5 minuuttia.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla selvitetään aluksi kiputilasi taustoja kuunnellen ja keskustellen. Tutkin ja arvioin nivelten ja rangan liikkuvuutta sekä lihaksia. Perusteellisen tutkimisen jälkeen teen kohdennettua käsittelyä ongelma-alueiden lihaksille ja nivelille. Annan sinulle myös tarkoituksenmukaisia kotona tehtäviä harjoitteita.

Miten hyödyn käynnistä vastaanotollasi?

Saat vastaanotolla tutkittuun tietoon perustuvaa luotettavaa ja turvallista käsittelyä, joka helpottaa kipua ja jäykkyyttä. Lisäksi saat neuvoja ja ohjausta sinulle sopivista liikkeistä ja harjoitteista. Teen myös laajempia kuntoutussuunnitelmia ja -ohjelmia hyvinvointisi edistämiseksi.  

Mikä on "Eroon alaselkäjumeista -verkkovalmennus"?

Verkkovalmennus on suunniteltu alaselän jatkuvien jumien poistamiseen. Verkkovalmennuksessa saat kaiken sen tiedon ja oikeat liikkeet, jotka saa paikan päällä vastaanotollani.

Lue lisää verkkovalmennuksesta täällä.

äse tulemaan vastaanotolleni tai haluavat muuten vain saada selkäkivun loppumaan kotoa käsin itsenäisesti. Lue lisää verkkovalmennuksesta täällä.

Yleisimmät kysymykset valmennuksesta

Millaisia valmennuspalveluita sinulla on tarjolla?

Pääasiassa teen valmennuksia kuntosalilla.  

Valmennettavieni treenitausta on laidasta laitaan aloittelijoista aktiivisiin kuntoilijoihin sekä tavoitteellisiin treenaajiin. Monet ovat aikoinaan liikkuneet aktiivisesti ja terveyshuolet motivoivat elämäntapamuutokseen.

Millainen on valmennuskoulutuksesi?

Valmennuskoulutusta minulla on personal trainerin (NHA) -koulutus. Minulla on myös terveystieteiden maisterin yliopistotutkinto liikuntalääketieteen pääaineessa vuodelta 2004.

Erilaisia treenaamiseen liittyviä täydennyskoulutuksia on kertynyt lukuisia niin koti kuin ulkomailla.

Missä valmennukset tapahtuvat?

Paikan päällä tapahtuvat valmennukset toteutetaan R5 Athletics & Health -kuntosalilla Metsälässä. Saliohjelmien toimitus myös etänä on mahdollista.

Millaisia valmennusvaihtoehtoja on tarjolla?

Valmennusta on saatavilla yksittäisestä kerrasta yksilöllisesti räätälöityihin 5-10 kerran paketteihin.

Onko sinulla urheilutaustaa itselläsi?

Minulla on itselläni vankka urheilutausta jääkiekossa, jossa olen pelannut miesten 1. divisioonassa. Juniorivuosilta on kertynyt kolme SM-titteliä ja pelaan edelleen ikämieskiekkoa.

Punttitreeniä olen tehnyt koko aikuisikäni ja juossut kymmenkunta puolimaratonia. Lisäksi harrastan golfia, tennistä, laskettelua sekä juoksua.

Miten voin tilata valmennuksen?

Valmennuksen voi tilata varaamalla ajan vastaanotolleni Metsälään, varaa aika täällä.

Tai jos haluat niin voit varata ajan sähköpostilla jerry@jerryketola.fi tai soittamalla puh 040 557 3874.

Miten valmennus suunnitellaan?

Valmennuksen aluksi selvitämme yhdessä liikunnalliset ja terveydelliset taustasi, mahdolliset vammat tai operaatiot huomioidaan valmennusohjelman suunnitteluvaiheessa.

Tämän jälkeen määritellään tavoitteesi ja mitä haluat saavuttaa valmennuksen avulla.

Laadin sinulle treeniohjelman ja käydään yhdessä läpi liikkeiden oikeaoppinen suoritustekniikka, jotta vältyttäisiin mahdollisilta harmeilta.

Miten paljon valmennus maksaa?
 • 1 x kuntosalivalmennus 99 €. Sisältää ohjelman.

 • 1 x parivalmennus 110 €. Sisältää ohjelman.

 • 5 x kuntosalivalmennus 425 € (normaalihinta 495 €). Sisältää ohjelman.

 • 1 x kuntosalitekniikoiden oppitunti (60 min) 99 €.

 • Etävalmennus sopimuksen mukaan.

Yleisimmät kysymykset verkkovalmennuksesta

Mikä on "Eroon alaselkäjumeista -valmennus"?

Verkkovalmennus on suunniteltu alaselän jatkuvien jumien poistamiseen. Verkkovalmennuksessa saat kaiken sen tiedon ja oikeat liikkeet, jotka saa paikan päällä vastaanotollani.

Lue lisää verkkovalmennuksesta täällä.

Kenelle verkkovalmennus sopii?

Verkkovalmennus sopii parhaiten, jos

 • Sinulla on usein alaselkä jumissa ja kipeä
 • Et tiedä miten toimia päästäksesi eroon jatkuvista jumeista
 • Et uskalla selän takia tehdä haluamiasi asioita tai harrastaa haluamaasi liikuntaa
 • Haluat tehdä harjoitteita kotona, työpaikalla, matkalla tai kuntosalilla
 • Et pääse tulemaan paikan päälle vastaanotolleni
Onko välilevyn pullistuma este valmennukselle?

Mikäli sinulla on voimakkaita jalkoihin säteileviä hermopinteeseen viittaavia oireita niin suosittelen lääkärin tutkimuksia ennen valmennukseen osallistumista. Jos et ole varma voitko osallistua niin ota minuun yhteyttä sähköpostilla jerry@jerryketola.fi tai soita puh 040 557 3874.

Tarvitsenko välineitä verkkovalmennuksessa?

Valmennukseen osallistuminen ei vaadi aikaisempaa harjoittelukokemusta tai erityisiä välineitä.

Voiko valmennuksen maksaa liikuntaedulla?

Voit maksaa valmennuksen kokonaan tai osittain Smartumin, EPassin ja Edenredin liikuntaeduilla. Mikäli haluat käyttää liikuntaetua maksamiseen niin ota yhteyttä sähköpostitse jerry@jerryketola.fi ja saat lisäohjeita maksamiseen.

Miten verkkovalmennus toimii?

Verkkovalmennus perustuu lyhyihin videoklippeihin, joissa kerrotaan tietoa selkäkivusta ja paranemista estävistä tekijöistä. Videoilla neuvotaan ja näytetään selkäkipuun tutkitusti tepsiviä liikkeitä ja harjoitteita.

Valmennukseen osallistumiseksi tarvitse nettiyhteyden ja kännykän tai tietokoneen/läppärin. Saat ohjelman heti käyttöösi maksamisen jälkeen ja se on sinun niin kauan kuin haluat.

Miten kauan valmennus kestää?

Videot ovat tunnusten saamisesta alkaen käytössäsi ikuisesti tai niin kauan kun valmennus on olemassa.

Saanko valmennusmateriaalit omakseni?

Valmennuksen videot ovat käytettävissä ikuisesti. 

Lisäksi voit tulostaa omaksesi valmiin selkäohjelman (pdf), joka löytyy valmennussivuilta.

Yleisimmät kysymykset työhyvinvointipalveluista

Selkäkivut historiaan – eroon selkäkivun uskomuksista

Yritys voi tilata minut pitämään luentoa modernista selkäkivun ennaltaehkäisemisestä ja kuntouttamisesta. Järjestän myös pidempiä workshoppeja aiheesta.

Käytännönläheisellä luennolla opitaan uutta tietoa siitä miten selkäkivun toistuminen ennaltaehkäistään.

Miksi Jerry kannattaa tilata luennoimaan?

Olen opiskellut selkäkivun kuntouttamista jo 30 vuoden ajan maailman parhaiden kipukouluttajien koulutukissa ja haluan jakaa tietoa selkäkivun uusista tuulista. Selkäkivun ennaltaehkäiseminen on ratkaistavissa uuden tiedon ja käytännön toimien avulla.

Olen kokenut ja innostava luennoija ja minulla on opettajan ammattitutkinto. Olen luennoinut selkäkivusta 13 vuotta ammattikorkeakoulu Metropoliassa. Lisäksi pidän täydennyskoulutusta osteopaateille ja fysioterapeuteille. Olen kirjoittanut tietokirjan Selkäkipu ja mielen voima (Otava 2017). Lue lisää minusta täällä.

Mitä yrityksemme hyöytyy luennosta?

Valitettavasti selkäkipua ennaltaehkäisevä työ on jämähtänyt paikoilleen. Tarvitaan kohdennettuja toimenpiteitä, jotta selkäkivun aiheuttamat kustannukset ja haitat saadaan laskuun.

Selkäkipu muodostaa noin kolmasosan kaikista työssä poissaoloista. Keskimääräinen kustannus yhdestä poissaolopäivästä on yritykselle 350 euroa päivässä!

Kuinka kauan yksi luento kestää?

Luento kestää 45-60 minuuttia. Teen myös pidempiä workshoppeja, joiden kesto on 3-4 tuntia. Luento tai workshop sopivat loistavasti esimerkiksi yrityksen työhyvinvointipäivän aiheeksi. 

Mitä luennolla tapahtuu?

Huumorilla sävytetty luento koostuu tietoiskumaisista koosteita selkäkipuun liittyvistä uusista näkökulmista. Niissä pureudutaan selkäkivun ympärillä oleviin uskomuksiin eli vanhentuneisiin käsityksiin.

Tilaisuus voidaan järjestää paikan päällä tai etänä. Luento sisältää käytännön vinkkejä, joten työntekijät saavat heti käyttöönsä uusia keinoja siihen miten selkäkipua voi ennaltaehkäistä.

Miten voimme tilata Jerryn luennoimaan?

Minut voi tilata luennoimaan ottamalla minuun yhteyttä sähköpostilla jerry@jerryketola.fi tai soittamalla puh 040 557 3874.

Miten luento eroaa työterveyshuollon palveluista?

Luento toimii mainiosti työterveyshuollon rinnalla. Ketteränä toimijana pystyn jalkauttamaan 30 vuoden kokemukseni kerralla isommalle joukolle suoraan sinne missä sitä tarvitaan.

Henkilöstönne saa viimeisimmän tutkimuksilla todetut käytännön keinot selkäkivun kierteen katkaisemiseksi.

Miten paljon luento tai workshop maksavat?

Yrityksille tarjottavien luentojen hinnat neuvotellaan yrityksen päättäjien kanssa. Hinta muodostuu yrityksen tai yleisön koon sekä luentopaikan sijainnin mukaan. Webinaarit ovat myös mahdollisia.

Tutustu palveluihin

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
  Click outside to hide the comparison bar
  Compare