Tietoa

Yleisimmät kysymykset osteopatiasta

Milloin minun kannattaa varata aika vastaanotollesi?

Yleisimpiä syitä hakeutua vastaanotolleni ovat erilaiset kiputilat ja kehon jumit ja jäykkyyden tuntemukset.

Usein minulle varataan aika liikunnan tai harrastusten parissa haittaavan kivun takia. Tyypillisiä syitä ovat ongelmat kuntosaliliikkeissä, jumppatunnilla, crossfitissa, juoksussa, kävelyssä tai muussa liikunnassa. Lue lisää minusta täällä.

Otanko lääkärilausuntoja mukaan?

Osteopaatin vastaanotolle voi ja kannattaa ottaa mukaan lääkärinlausunnot.

Osaan selittää sinulle selkokielellä mitä tarkoittavat magneetti- tai röntgenlausuntojen sanat ja niiden merkitystä kiputilaasi liittyen. Toisaalta voimme edetä myös ilman niitä vallan mainiosti. Hoitoon tuloa varten ei tarvitse olla lääkärin lähetettä.

Mitä puen päälle? Onko pakko riisuutua?

Vastaanotolla ei tarvitse riisuutua alusvaatteille, vaan tutkimukset ja käsittely voidaan tehdä vaatteiden läpi. Voit halutessasi ottaa mukaan joustavan asun, joka taipuu mukavasti.

Onko käsittely kivuliasta?

Käsittely ei ole kivuliasta. Käytettävät tekniikat ovat kivuttomia. Voit siis tulla paikalle vaikka kipu olisi kovaa tai pohdit voiko kukaan edes koskea sinuun.

Miten pääsen paikalle?

Vastaanotto sijaitsee Metsälässä R5 Athletics & Health kuntosali- ja terveyspalveluiden tiloissa. Läkkisepäntiellä talon kohdalla kadulla on ilmaista parkkitilaa. Sisälle taloon johtaa portaat, joiden yläpäässä löydät odotustilaan ohjaavat kyltit. HSL:n linja-autot kulkevat Tuusulanväylää ja Metsäläntietä pitkin. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 150 m päässä. Käpylän juna-asemalta kävellen paikalle kestää noin 5 minuuttia.

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla selvitetään aluksi kiputilasi taustoja kuunnellen ja keskustellen. Tutkin ja arvioin nivelten ja rangan liikkuvuutta. Perusteellisen tutkimisen jälkeen teen kohdennettua käsittelyä ongelma-alueille. Annan sinulle myös tarkoituksenmukaisia kotona tehtäviä harjoitteita.

Miten hyödyn käynnistä vastaanotollasi?

Saat vastaanotolla tutkittuun tietoon perustuvaa luotettavaa ja turvallista käsittelyä, joka helpottaa kipua ja jäykkyyttä. Lisäksi saat neuvoja ja ohjausta sinulle sopivista liikkeistä ja harjoitteista. Teen myös laajempia kuntoutussuunnitelmia ja -ohjelmia hyvinvointisi edistämiseksi.  

Mikä on Jerryn selkäkoulu -verkkovalmennus?

Verkkovalmennus on suunniteltu pitkittyneestä ja toistuvasta selkäkivusta eroon pääsemiseksi. Verkkovalmennuksessa saat kaiken sen tiedon ja oikeat liikkeet, jotka saa paikan päällä vastaanotollani.

Verkkovalmennus sopii erityisesti niille, jotka eivät pääse tulemaan vastaanotolleni tai haluavat muuten vain saada selkäkivun loppumaan kotoa käsin itsenäisesti. Lue lisää verkkovalmennuksesta täällä.

Yleisimmät kysymykset verkkovalmennuksesta

Mikä on Jerryn selkäkoulu -verkkovalmennus?

Verkkovalmennus on suunniteltu pitkittyneestä ja toistuvasta selkäkivusta eroon pääsemiseksi. Verkkovalmennuksessa saat 30 vuoden kokemukseni pohjalta samat tiedot ja oikeat liikkeet, joilla jo tuhannet asiakkaani ovat saa selkäkipuunsa avun.

Verkkovalmennus sopii erityisesti niille, jotka eivät pääse tulemaan vastaanotolleni tai haluavat muuten vain saada selkäkivun loppumaan kotoa käsin itsenäisesti. Lue lisää verkkovalmennuksesta täällä.

Kenelle verkkovalmennus sopii?

Verkkovalmennus sopii parhaiten, jos

 • Sinulla on usein selkäkipua, et luota selkääsi, pelkäät sen menevän “rikki”
 • Et tiedä miten toimia päästäksesi eroon selkäkivusta
 • Et uskalla selän takia tehdä haluamiasi asioita tai harrastaa haluamaasi liikuntaa
 • Haluat tehdä harjoitteita kotona, työpaikalla, matkalla tai kuntosalilla
 • Et pääse tulemaan paikan päälle vastaanotolleni
Onko välilevyn pullistuma este valmennukselle?

Välilevyn pullistuma ei ole esteenä osallistumiselle. Mikäli sinulla on voimakkaita jalkoihin säteileviä hermopinteeseen viittaavia oireita niin suosittelen lääkärin tutkimuksia ennen valmennukseen osallistumista. Jos et ole varma voitko osallistua niin ota minuun yhteyttä sähköpostilla jerry@jerryketola.fi tai soita puh 040 557 3874.

Tarvitsenko välineitä verkkovalmennuksessa?

Valmennukseen osallistuminen ei vaadi aikaisempaa harjoittelukokemusta tai erityisiä välineitä.

Voiko valmennuksen maksaa liikuntaedulla?

Voit maksaa valmennuksen kokonaan tai osittain Smartumin, Eazybreakin, EPassin ja Edenredin liikuntaeduilla. Mikäli haluat käyttää liikuntaetua maksamiseen niin ota yhteyttä sähköpostitse jerry@jerryketola.fi ja saat lisäohjeita maksamiseen.

Miten verkkovalmennus toimii?

Verkkovalmennus perustuu lyhyihin videoklippeihin, joissa kerrotaan tietoa selkäkivusta ja paranemista estävistä tekijöistä. Videoilla neuvotaan ja näytetään selkäkipuun tutkitusti tepsiviä liikkeitä ja harjoitteita.

Valmennukseen osallistuvalla on halutessaan pääsy Facebookissa olevaan suljettuun ryhmään, jossa saat tukea ja voit kysyä ja keskustella kanssani.

Valmennukseen osallistumiseksi tarvitse nettiyhteyden ja kännykän tai tietokoneen/läppärin.

Miten kauan valmennus kestää mikä on sen hinta?

Videot ovat tunnusten saamisesta alkaen käytössäsi kahden kuukauden ajan. Valmennus etenee loogisesti helpoista liikkeistä hieman vaativimpiin.

Valmennus maksaa 99 euroa.

Saanko valmennusmateriaalit omakseni?

Valmennuksen videot ovat käytettävissä kaksi kuukautta (8 vk) aloittamisajankohdasta. 

Lisäksi voit tulostaa omaksesi Jerryn selkäkoulun Selkäohjelman (pdf), joka löytyy valmennussivuilta.

Yleisimmät kysymykset työhyvinvointivalmennuksista

Mitä on Jerryn selkäkoulu -luento tai workshop?

Jerryn selkäkoulu -luento tarkoittaa sitä, että yritys voi tilata minut pitämään 1-2 tunnin pituisen luennon modernista selkäkivun ennaltaehkäisemisestä ja kuntouttamisesta. Järjestän myös pidempiä workshoppeja aiheesta.

Käytännönläheisellä luennolla opitaan uutta tietoa siitä miten selkäkivun toistuminen ennaltaehkäistään.

Miksi Jerry kannattaa tilata luennoimaan?

Olen perehtynyt selkäkivun kuntouttamiseen jo 30 vuoden ajan ja haluan jakaa tietoa selkäkivun uusista tuulista. Selkäkivun toistuminen ja siitä kokonaan eroon pääseminen on mahdollista.

Olen kokenut ja innostava luennoija ja minulla on opettajan ammattitutkinto. Olen luennoinut selkäkivusta 13 vuotta ammattikorkeakoulu Metropoliassa. Lisäksi pidän täydennyskoulutusta osteopaateille ja fysioterapeuteille. Olen kirjoittanut tietokirjan Selkäkipu ja mielen voima (Otava 2017). Lue lisää minusta täällä.

Mitä yrityksemme hyöytyy luennosta?

Valitettavasti selkäkipua ennaltaehkäisevä työ on jämähtänyt paikoilleen. Tarvitaan kohdennettuja toimenpiteitä, jotta selkäkivun aiheuttamat kustannukset ja haitat saadaan laskuun.

Selkäkipu muodostaa noin kolmasosan kaikista työssä poissaoloista. Keskimääräinen kustannus yhdestä poissaolopäivästä on yritykselle 350 euroa päivässä!

Kuinka kauan yksi luento kestää?

Luento kestää 1-2 tuntia. Teen myös pidempiä workshoppeja, joiden kesto on 3-4 tuntia. Luento tai workshop sopivat loistavasti esimerkiksi yrityksen työhyvinvointipäivän aiheeksi. 

Mitä luennolla tapahtuu?

Huumorilla sävytetty luento koostuu tietoiskumaisista koosteita selkäkipuun liittyvistä uusista näkökulmista. Niissä pureudutaan selkäkivun ympärillä oleviin uskomuksiin eli vanhentuneisiin käsityksiin.

Tilaisuus sisältää myös käytännön vinkkien ja liikkeiden ohjaamista, joten työntekijät saavat heti käyttöönsä uusia keinoja siihen miten selkäkipua voi ennaltaehkäistä.

Miten voimme tilata Jerryn luennoimaan?

Minut voi tilata luennoimaan ottamalla minuun yhteyttä sähköpostilla jerry@jerryketola.fi tai soittamalla puh 040 557 3874. Tulen halutessanne myös paikanpäälle kertomaan lisää mikäli yrityksenne sijaitsee pk-seudulla.

Miten luento eroaa työterveyshuollon palveluista?

Luento toimii mainiosti työterveyshuollon rinnalla. Ketteränä toimijana pystyn jalkauttamaan 30 vuoden kokemukseni kerralla isommalle joukolle suoraan sinne missä sitä tarvitaan.

Henkilöstönne saa viimeisimmän tutkimuksilla todetut käytännön keinot selkäkivun kierteen katkaisemiseksi.

Miten paljon luento tai workshop maksavat?

Yrityksille tarjottavien luentojen hinnat neuvotellaan yrityksen päättäjien kanssa. Hinta muodostuu yrityksen tai yleisön koon sekä luentopaikan sijainnin mukaan.

Tutustu palveluihin

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

  Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
  Click outside to hide the compare bar
  Compare
  Wishlist 0
  Open wishlist page Continue shopping